Sos bechamel

de Sylvia in Clasice, 29 Iul 2010 | 9076 vizualizari

 

E un sos clasic care merge in zeci de combinatii si care ne incanta mereu. Se face in zeci de variante, cu cascaval sau parmezan ras in compozitie, cu verdeturi maruntite chiar si cu fructe confiate maruntite prin el. Eu va dau azi reteta mea de sos clasic pe care puteti apoi sa il imbunatatiti cu ce doriti.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 50 grame de unt ( de cea mai buna calitate, eu iau pt acest sos  unt bio de la marca care stiu ca imi place cel mai mult ),
  • 15 grame ( o lingura si jumatate)  de faina fina ( eu pun faina pentru patiserie)
  • 250 ml lapte  rece de la frigider ( cantitatea poate sa difere in functie de unt si faina, adaugati cate putin pana ajunge sosul la consistenta dorita), sare, o umbra de nucsoara, piper alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bechamel:

 Preparare: intr-o caserola punem untul la topit la foc foarte mic .

 Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam bine luand vasul de pe foc, eu folosesc mixerul cu un singur brat si pe viteza cea mai mica. Adaug apoi sarea, o umbra de nucsoara, piper alb si  laptele rece putin cate putin, iau vasul de pe foc pana la omogenizare si apoi il pun din nou sa clocoteasca.

 Se repete operatiunea cu adaugat de lapte si luat de pe foc pana cand obtinem dupa clocotire consistenta dorita la sos. Sosul se poate pastra la frigider de pe o zi pe alta, eventual se subtiaza din nou cu putin lapte daca trebuie. Este foarte fin si are aroma aceea speciala de unt amestecat cu lapte  atunci cand se topeste in gura, de asta e important sa folositi un unt foarte bun.  Recomand oricui  sa faca sosul bechamel in casa nu se compara cu cel cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.08.2010, 14:32

foarte usor...am pus putina vegeta si un strop de boia de ardei eu in plus...si l-am servit cu niste rulouri din muschi de porc...delicios..o sa postez reteta cand am mai mult chef de scris..dar oricum m-a incantat..

Sylvia 1

01.08.2010, 20:14

Rocsi ma bucur , eu am renuntat de ceva vreme la vegeta ca imi e frica totusi de aditivii din ea , imi fac eu de casa o sa postez ceva retete.

Corinuta 1

01.08.2010, 23:47

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola